MY HAPPY FOLLOWER

Sunday, April 11, 2010

CUPPIES FOR MOMMY - FIRST ATTEMPT TO BUTTERCREAM DECO

Tetiba jer hati ni berkobar2 nk buat deko guna buttercream , mmg totally zero pasal buttercream nih , apatah lagi bab2 deco guna BC....mmg tak tau ....ada byk resepi BC dlm simpanan tapi ntahlah , takut sbnrnya nk mencuba sbb mmg tak penah attend formal class pun on BC or fondant deco , asal nk attend jer mesti ada halangan , Mamatiera smpi dh 2 kali buat class i still tak dpt join ...hu3....


Tapi disebabkan curiousity always kill the cat , i pun tawakal jer cuba satu resepi yg i dpt dr my fren , n alhamdulillah hasil n rasa buttercream tu mmg mantollll , thanks to my fren tu yg sama2 share resepi BC yg sedap tu dgn i , mmg sedap , lemak and tak terlalu manis ....


So hasil dari BC tu i buatlah few chocolate flavor cuppies and then deco guna BC tu , hmmmmm...x susah jugak actually , for first timer mcm i yg belajar kat internet ...... so hasilnya...tadaaaa....just for u mak ...











Ha , thanks to Kak Anne , byk bagi tunjuk ajar yer....smpi tgh2 buat pun leh call Kak Anne lagi  tanya pasal amount susu pekat manis tu ...hik3....




With Luv ,

Ms Nelly

4 comments:

anniedeen said...

cantik2 nelly...
ok jek klu call sementara khidmat tgh free ni...hahaha..memain je..nelly pun banyak membantu jugak..so no problem klu kita share sama2...

Happy Oven said...

Alamak ...nnti2 in future tak free lagi ek ? hahahahah....

anniedeen said...

hahaha...ye le nak bayo..klu dah topi tinggi kene la kot...(berangan)

Happy Oven said...

Ha Kak Anne , buttercream tu mmg sedap tau , ni ada org oder kek birthday plak,nk buttercream yg tu jugakkkk...kata dia...hi3...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails