MY HAPPY OVEN akan mengadakan kelas homemade chocolate pada tarikh2 seperti yg tertera di atas blog ini...tenaga pengajarnya merupakan seorang usahawan coklat yg berpengalaman luas didatangkan khas dr Melaka.Maklumat kelas seperti berikut :
TEMPAT : Pasir Gudang , JB
MASA : 11 pagi hingga selesai
YURAN : RM250 seorang ( depositkan RM100 sebelum kelas,baki dibayar semasa kelas )
MODULE KELAS :
1. Teknik manual untuk membuat coklat converture dan cara tempering yang mudah di rumah, dengan menggunakan suhu bilik serta penggunaan alat-alat yang senang didapati dan murah.
2. Membuat coklat praline dgn menggunakan compound choc,serta teknik2 mendeko coklat yg pelbagai seperti teknik transfer sheet,marble,viennetta dsbnya.
3. Membuat inti @ filling didalam coklat.
4. Biskut Oreo yg dihias menggunakan 3 teknik :
a) Salutan coklat dan pewarnaan yg betul
b) Edible Image
c) Edible Image Lollichoc Oreo
5. Membuat chocolate bouquet
6. TEKNIK BONUS menanti pelajar2 yg mendaftar awal !!
Norli
No comments:
Post a Comment